Végre, 4 napnyi utazás után megérkeztünk Kolariba, a Finn Lappföldre, a Sarkkörön túlra. Egyszerüen fantasztikus a táj, pedig nem vártunk tőle túl sokat,mégis beleszerelmesedtünk szinte azonnal.

Persze a megérkezés sem volt egyszerű, mert az én bringàm a vonaton óhajtott maradni… kellett némi kétségbeesett ordítozás, mire végre egy vasutas megmentette és levágta a lakatot.

Kb egy órán át pakolásztunk még, majd végre, kezdetét vette a mai kaland. Mivel csak délután indultunk, így 40km-t haladtunk csak, de nem bántuk.

Szépséges dombokon hullámzott az út, fenyvesek és nyírfák közt. Egyszerűen gyönyörű! Először ezeket a rénszarvasokat láttuk meg, felejthetetlen élmény volt!

Közben próbáltunk elmenekülni egy brutál zivatar elől. Persze nem sikerült. Teszteltük ám rendesen az esőruházatot. Egy villám meglehetősen közel csapott le, hát eléggé megijedtünk. De aztán szerencsére megszűnt az égzengés.

Egy Trollal máris összefutottunk ?

Másodjára ezt a hatalmas szarvast láttuk, nehéz volt őt észre venni, mert úgy tűnik, fának szeretik álcázni magukat. Pedig pont mellettem volt.

Az alábbhagyó esőben egy nagyon finn hangulatú, gyönyörű kempinget találtunk a tó partján. Szaunával, csodás kilátással.

Mondjuk azon kicsit kuncognom kellett, amit a recepciós hölgy mondott: Siessünk ki a tóhoz strandolni, mert ma van az egyik legcsodásabb strandidő… én pedig álltam ott… télidzseki, esődzseki, kesztyű, sapka, sál… Azt hiszem más fogalmuk van a melegről ? .

Jó, el kell ismernem, hogy kiváló érzés volt ma a 25 fokban a Sarkkörön túl ujjatlanban tekerni

Aki sokat bringázik, az megéhezik. Így néz ki a kajalelőhely.

Sajnos nincs épp olcsóság, de őrületesen finom minden…

Az utolsó napirendi pont az éjféli nap megtekintése volt. Sajna Tomi a váratlanul lecsapö gigaözönvízben az alvást választotta inkább, de nekem muszáj volt ezt a csodát megtekintenem. Lí

Már 11 órakor is szuper fények voltak…

De a legizgalmasabb az a csodás éjféli napsütés volt! Az utolsó képnél érdemes megnézni a táblán az órát…

Na, mostmár ém is próbálok aludni.