Ma csak szűk összefoglaló. Egyrészt mert elég fáradt vagyok, másrészt, mert nincs net. Annál több viszont a szúnyog. nagyon durva.

Ennél durvább már csak az időjárás volt, egyik percben 26fok napsütés, másikban 12 fok szakadó eső. Kb az egész ruhakollekciót cserélgetjük 5 percenként.Egy jégeső is elvert minket, kisebb üveggolyónyi jéggel. Jó nagyot ütnek ezek is!

A táj gyönyörű, egy kimondhatatlan nevű nemzeti parkban járunk(Pallas-Yllästunturin Kansallispuisto), ami gyönyörű! Sok tó, fenyvesek és rénszarvasok. Autó, ember szinte senki.

Normális település 100kmen át nem volt, néha 1-2 kis ház. Bolt is csak 100km-re. Nagyon elhagyatott vidék, bejön nekünk!

Egész nap gurultunk, rénszarvast fotóztunk, ettünk, bámultuk a fantasztikus természetet=Ez ám az ÉLET!

Amikor elfáradtunk, egy tó partján telepedtünk le, ahol gondoltuk utánakérdezünk, lehet-e sátrazni, mert a nemzeti parkban csak néhol lehet… Lapp apuka segített, kisfia tolmácsolt (mert a suliban muszáj angolul tanulni),majd apuka, aki csak vendég volt itt a kiadó faházakban felhívta a tulajnénit, aki örült nekünk. Lapp asszony, gyönyörűen beszélt angolul, ahogy a kisfiú is.

A szállás mellé pedig rengeteg szúnyog is járt.

Jégeső).