Ilyentàjt leginkább síelni, vagy korizni szoktunk. Nagyon vágyunk Les Deux Alpes lejtőire, de a jelenlegi intézkedések miatt még itt Bayernben sem síelhetünk, sőt, a hegyekbe sem tanácsos utazni.

Marad hàt nekünk a totàl sìk, de ez is rejteget örömöket, még akkor is, ha van, amikor csak 15km-re szabad kimozdulnunk. Ez a Hausrunde és variànsai szerencsére akkor is beleférnek.

Az àrtéri erdő szuper, összefüggő és jó minőségű földúthàlózata montizàsra csàbít. A tàj gyönyörű, a levegő tiszta, autótól nem kell tartanunk, ahogyan kóbor kutyàtól sem. Max sífutóktól, futóktól, sétàlóktól, de velük meg jól megférünk.

Ok, hogy sík a terep, de mivel több rétegben egymàsra jegesedett az összetaposott hó, a mai -1 fokban hulló sok centi hó pedig kissé vizesebb és tapadósabb, ezért végig olyan volt tekerni, mintha csomaggal màsznànk a Madeleine-t. Főleg, a viharos szembeszéllel érkező hózáporban.

A nehezebb tekerhetőség ellenére is csudajó túra kerekedett és nagyon hàlásak vagyunk, hogy újév óta folyamatosak a hóesések és rengeteg az alkalmunk a hóbringàzàsra. Így könnyebb elviselni, hogy csak kettesben csavaroghatunk, meg az összes többi kemény intézkedést is.